Закрпатські лісгоспи планують оцифрувати свої найцікавіші локації та об’єкти в рамках проєкту «Virtual Ukraine»

2 роки ago admin 0

Сьогодні в Закарпатському ОУЛМГ відбулась зустріч керівника управління Вікторії Білоусової з представником всеукраїнського проєкту «Virtual Ukraine» Олександром Радишем щодо створення віртуальної реальності для лісгоспів.

Virtual Ukraine – це інноваційне рішення, яке у форматі цифрової мапи дає змогу переглядати онлайн-презентації культурно-історичних, інфраструктурних та промислових об’єктів, а також об’єктів індустрії гостиності на смартфоні, комп’ютері та в окулярах віртуальної реальності.

Олександр Радиш наголосив, що проєкт « Virtual Ukraine” дуже популярний в усьому світі й туристи все частіше користуються цим сервісом для пошуку нових, цікавих локацій.

На сьогодні команда проєкту оцифрувала більше 500 об‘єктів по всій Україні, з них – культурно-історичні, промислові, інфраструктурні та комерційні.

В свою чергу Вікторія Білоусова зауважила, що подібні проєкти, це чудова можливість, аби закарпатці та й загалом всі туристи мали змогу ознайомитись з маловідомими локаціями:

«Ми тільки ЗА, щоб об‘єкти та цікаві місця наших лісгоспів оцифрували. Тільки уявіть, не виходячи з дому, ми зможемо «пройтись» віртуально лісовими стежками, побувати на вершинах гір Тячівщини, чи «спуститить» в ліс Рахівщини. Все це буде можливо завдяки панорамним фотографіям, комп’ютерній графіці, елементам доповненої реальності (текст, класичні фото, відеоролики, звукові файли), які завантажать на сайт»,- наголосила керівник Закарпатського ОУЛМГ.

Для оцифрування одного об‘єкта потрібно декілька місяців. Представники проєкту кажуть, робота кропітка та часозатратна, але результат – фантастичний та інформативний!

Вже незабаром на сайті Закарпатського ОУЛМГ можна буде ознайомитись з найцікавішими місцями та об’єктами закарпатських лісгоспів у режимі 3D візуалізації.

Державне агентство лісових ресурсів України

Сьогодні в Закарпатському ОУЛМГ відбулась зустріч керівника управління Вікторії Білоусової з представником всеукраїнського проєкту «Virtual Ukraine» Олександром Радишем щодо створення віртуальної реальності для лісгоспів. Virtual Ukraine […]