На виноградівській швейній фабриці «Гроно» проходив превентивний захід з охорони праці

2 роки ago admin 0

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Іван Ковач провів превентивний захід з питань охорони праці та промислової безпеки з колективом  виноградівської швейної фабрики «Гроно».

Традиційно фахівець Управління нагадав працівницям фабрики вимоги Правил охорони праці для працівників швейного виробництва та Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями. Також він детально зупинився на вимогах безпеки до організації робочих місць, загальних вимогах безпеки до технологічного обладнання. Принагідно інспектор надав певні роз’яснення щодо оформлення документації та розроблення інструкцій.

Як наголосив Іван Ковач, «для запобігання травматизму, професійним захворюванням і аваріям на виробництві роботодавець зобов’язаний, відповідно до Закону України «Про охорону праці», створити на кожному робочому місці умови праці відповідно до норм чинного законодавства, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. Працівники, які допускаються до виконання робіт у виробничих процесах швейного виробництва повинні обов’язково мати відповідну професійну підготовку та відповідати фізіологічним і психофізіологічним особливостям, необхідним для виконання робіт».