Депутатка Закарпатської облради запропонувала звернутися до комітету з бюджету ВРУ (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Депутатка Закарпатської облради запропонувала звернутися до комітету з бюджету ВРУ. Класична схема, якої нас вчили ще в Лісотехнічному університеті це лісове господарство, лісоексплуатація, лісопиляння і деревообробка. З 2015 року склалася така негативна ситуація, що лісоексплуатація, лісопиляння і деревообробка стали однією галуззю.

Проблеми цього всього в тому, що ще в 2015 році почав зростати курс долара і лісівники прийшли всі хто зміг продати корову і покласти у себе у стайні якусь пилораму. На торгах із 150 чоловік стало зразу 700. Люди які ніколи не працювали в лісовому господарстві і які абсолютно нічого в ній не тямлять. Виникає питання, чому наші хвойні вироби найдешевші в Європі – тому що вони хвилясто попиляні, тому що люди які ніколи цим не займалися прийшли в галузь і почали займатися різними лісовими проблемами.

1.Отже по-перше – потрібно вдосконалити систему торгів. Електронні торги нас ставлять в ситуацію не зрозумілу для нас, ми не розуміємо з якою кількістю продукції ми залишимося.

Валерій Іванович ми з вами неодноразово розмовляли про те, що питання закупівлі куба лісу в Закарпатській області державне управління ще це питання витримує, бо у нас заготівля куба становить в середньому 380 грн, а уявіть собі що відбувається у братніх нам областях якщо там заготівля куба становить в середньому 120 грн, як наслідок вони отримують ліс категорії D, а ми даємо ліс категорії A,B,C,D. Ви робите прекрасно і все одно ніхто Вам навіть не подякує.

2.Всі ті підприємці, які приходять на торги повинні дотримуватися закону. Вони повинні переробляти деревину, щоб її ніхто не перепродував.

3.Електронні торги до того моменту поки вони нам не забезпечать стабільність отримання ресурсу на підприємства не можна вводити.

4.Я вважаю що нам потрібно звернутися до комітету з бюджету ВРУ і до міністерства фінансів з дуже простою заявою. У зв’язку з тим що два роки тому вітровали в Європі повалили 20 млн. кубів лісу і через це ціна на ліс в Європі різко упала а натомість нам підняти рентну плату на 100 % і ми стали неконкурентноздатними на ринку. До того часу ще якщо хтось заробляв більше , хтось менше то зараз всі на одному рівні:

1.Зменшити рентну плату щоб лісгоспи могли балансувати на рівні Європейських цін.

2.Щоб держава слідкувала за тим скільки коштує ліс.

Є ще одне важливе питання – 2 роки тому ми попали під абсолютно скоординовану систему фейкових атак. Першими на це звернули увагу FSC. Якщо ми не будемо нічого з цим робити то це зупинить галузь. Ця розкочегарена ситуація дасть дуже погані наслідки і треба думати як їх блокувати.

Депутатка Закарпатської облради запропонувала звернутися до комітету з бюджету ВРУ. Класична схема, якої нас вчили ще в Лісотехнічному університеті це лісове господарство, лісоексплуатація, лісопиляння і деревообробка. […]