Відповідальним працівникам Ужгородської інфекційної лікарні нагадали правила безпечної експлуатації кисневих балонів та установок

3 роки ago admin 0

На Закарпатті стартувала всеукраїнська інформаційно-роз’яснювальна кампанія, основна мета якої не допустити виникнення нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я.

У межах цієї акції фахівці Управління Держпраці краю з’ясовують стан готовності та безперебійної експлуатації систем централізованої подачі медичного кисню, кисневих станцій та систем трубопроводів з киснем закладів охорони здоров’я І і ІІ черги та резервних закладів ОЗ для надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусною інфекцією.

Фахівці Управління Держпраці краю першою відвідали Ужгородську інфекційну лікарню.  Як розповів головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС, на транспорті і зв’язку Андрій Мучичка,  цей медичний заклад забезпечений системою генерації та зберігання кисню Oxy- GOLD15, яка  під’єднана до 36 ліжок. Тут також є сім кисневих балонів  та 84 концентратори різної потужності. Якихось недоліків чи порушень при їх експлуатації виявлено не було. У медичному закладі наявні відповідні інструкції з охорони праці; забезпечені належні умови зберігання, експлуатації, утримання у справному стані кисневих балонів та установок; призначені конкретні відповідальні посадові особи.

Принагідно під час проведення превентивного заходу представник Управління Держпраці нагадав медперсоналу, який безпосередньо працює з медичним киснем, законодавчі вимоги і правила експлуатації систем подачі кисню, а також  вказав на основні небезпеки, що можуть виникнути  у роботі та способи їх запобігання.