Цими вихідними на Іршавщині, в селі Бронька, на руїнах місцевого замку лунали гарматні постріли (ВІДЕО)

4 роки ago admin 0

Цими вихідними на Іршавщині, в селі Бронька, на руїнах місцевого замку лунали гарматні постріли. Це – частина заходів спрямованих на привернення уваги до туристичного потенціалу цього місця. Окрім того, організатори прочистили стежку до руїн та облагородили підйом. І все це зі смаком середньовіччя.

Для початку у підніжжя гори, на якій знаходяться руїни Бронецького замку, було встановлено вказівник з інформацією про твердиню, як вона виглядала та як до неї пройти.

Після цього урочиста процесія вирушила до руїн. Гора, на яких вони знаходяться невисока, зате дуже крута, а тому шлях довелося здолати нелегкий. Тим паче, що взяли з собою представники реконструкторського ордену пушку, залп з якої ознаменував початок захисту об’єкту. В ході заходу «захисники» замку розчистили руїни від сухостою, прибрали сміття, яке залишили за собою недобросовісні відпочивальники, вирубали сходи, аби туристам легше та зручніше було сюди підніматися. Як зазначив Федір Шандор, не лише руїни замку становитимуть цікавість для туриста. На підйомі є змога насолодитися неймовірними краєвидами на долину Боржави, побачити червонокнижні рослини, а також могутні дуби та буки.Окрім Бронецького замку, на території Довжанської ОТГ, серед об’єктів,які можуть бути цікаві відвідувачу є ще й Палаці Телекі. А тому в громаді покладають чималі надії на розвиток туризму. Загалом, руїни Бронецького замку, це один з багатьох об’єктів на території Закарпаття, який планують облагороджувати. Наступний – руїни Королівського замку.

Цими вихідними на Іршавщині, в селі Бронька, на руїнах місцевого замку лунали гарматні постріли. Це – частина заходів спрямованих на привернення уваги до туристичного потенціалу цього місця. […]