Мукачівські рятувальники застерігали селян від щоденних небезпек

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 17 серпня, мукачівські рятувальники з профілактичним заходом навідалися до мешканців Івановецької територіальної громади, щоб спільно з поліцейськими провести планове відпрацювання сіл Іванівці та Лохово.

Спілкуючись з активом громади, відвідувачами та продавцями торгівельних закладів, а також місцевими мешканцями рятувальники нагадали рекомендації щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, зокрема, наголошувалося на основних недоліках, що допускаються при монтажі й експлуатації електричного та газового обладнання. Також акценти ставилися на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі. Окрема увага під час відпрацювання приділялася багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам з групи ризику.

З огляду на те, що зараз Європа потерпає від масштабних лісових пожеж, особливу увагу надзвичайники акцентували на недопущенні пожеж в екосистемах. Детально розповідали про випадки, коли від спалювання сухої рослинності починали горіти житлові будинки, або навіть травмуватися чи гинути люди. Також такі неконтрольовані самопали, які, за правило, виникають через людську недбалість та неуважність є загрозою і для лісових масивів.

У ході відповідної роз’яснювальної роботи співрозмовникам вручалися й пам’ятки безпеки.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

photo_2021-08-17_11-15-51 копия.jpgphoto_2021-08-17_11-16-18 копия.jpg

photo_2021-08-17_11-16-37 копия.jpg