У Тячеві та Рахові пройшли заходи з відзначення Дня охорони праці

3 роки ago admin 0

Пандемія COVID-19 не лише змінила життя багатьох людей у всьому світі. Вона насамперед вплинула на їх роботу. Саме протягом цих двох років все частіше почили використовуватися дистанційні форми праці, з’явилися такі поняття, як «соціальна дистанція», «масковий режим» тощо.

Тому вибір теми Міжнародного дня охорони праці  як 2020, так і 2021-го років був обумовлений саме цими подіями. З ними пов’язані й певні обмеження, за яких відбувалися заходи з відзначення Дня ОП. Зокрема, організатори вимушено відмовились від масовості.

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області також надавали перевагу онлайн- та нечисельним формам проведення заходів, під час яких велика увага приділялась насамперед темі забезпечення здорових умов праці, впровадження безпечної практики на робочих місцях, необхідності посилити протидію нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків та набутого досвіду у сфері праці.

Ці питання, зокрема,  порушувались під час профілактичних зустрічей головних державних інспекторів Управління Держпраці у Закарпатській області Людвіга Андращука та Розалії Федоришин з колективами ТОВ «ДУМЕН» у Рахові  і ТОВ Павлик-М у Тячеві. Водночас фахівці Держпраці нагадали працівникам вказаних підприємстві вимоги нормативних документів з питань  охорони праці з урахуванням специфіки їх роботи.