Закарпатські суб’єкти господарювання поступово освоюють програмні реєстратори розрахункових операцій

3 роки ago admin 0

Про це повідомляє Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області. – Наші суб’єкти господарювання дуже консервативні, важко звикають до всього нового, яким наприклад, є використання поряд з традиційними касовими апаратами, застосовування  програмних РРО. Наразі в області вже зареєстровано 373 ПРРО, це не велика цифра, але ми бачимо позитивну динаміку і сподіваємось на те, що більшість суб’єктів господарювання, які законом зобов’язані використовувати РРО, будуть робити вибір на користь безкоштовного програмного рішення від податкової служби, – зазначає Ілля Матьола.

Варто зазначити, що серед переваг використання програмних РРО над традиційними РРО, такі: онлайн реєстрація; онлайн передача (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу; автоматичне створення Z-звіту засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО; передача даних до ДПС без залучення інформаційних еквайєрів; робота в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), дані про здійснені розрахункові операції надсилають до податкової після завершення режиму offline.

Щоб використовувати програмний РРО вже сьогодні, необхідно отримати електронний підпис, встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є у вас в наявності, це може бути комп’ютер, смартфон чи планшет. Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів в ПРРО. Після цього вже можна реєструвати розрахункові операції та відправляти електронні чеки.

Більше додаткових роз’яснень щодо програмних РРО за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, а також рекомендуємо переглянути відеоролик «Програмний РРО – це просто!» на сторінці Державної податкової служби України у Facebook: https://fb.watch/4LSVy15Onz/.

ДПС у Закарпатській області