В Ужгороді податківці провели робочу зустріч з представниками міської ради

3 роки ago admin 0

Днями відбулась робоча зустріч начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області із заступниками ужгородського міського голови Василем Гомонаєм та Василем Пинзеником.

В ході зустрічі учасники обговорювали важливі питання щодо пошуку додаткових резервів для наповнення бюджету міста. Зокрема, податківці звернули увагу керівництва Ужгорода на проведенні інвентаризації земельних ділянок та нерухомого майна, зваженому прийнятті ставок місцевих податків і зборів. Також серед можливих джерел наповнення бюджету – ефективна протидія продажу алкоголю, тютюну, пальному без наявності відповідних ліцензій.

Серед актуальних резервів податкових надходжень в обласному центрі Закарпаття – податок з власників нерухомого майна. Обчислення цього податку для фізичних осіб здійснює податкова служба за місцем податкової адреси власника такої нерухомості на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Ілля Матьола запропонував, з метою актуалізації даних по об’єктах нерухомості, провести інвентаризацію об’єктів нерухомості як по фізичних так і по юридичних особах та нагадав, що не оподатковуються  квартири площею 60 кв. метрів, житлові будинки площею 120 кв. метрів та у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток площею 180 кв. метрів.

Також податківці радили заступникам міського голови звернути увагу на туристичний збір, зокрема варто проаналізувати наявний перелік податкових агентів (юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадян, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі)).

На завершення робочої зустрічі податківці нагадали присутнім, що готові завжди надати кваліфіковану допомогу та пораду щодо адміністрування податків та роз’яснення податкових новацій, а також звернули увагу на можливості користуватися інформаційними ресурсами податкової служби, які доступні в соціальних мережах, а також у месенджерах Telegram та Viber.

ДПС у Закарпатській області