Друге пленарне засідання другої сесії районної ради

3 роки ago admin 0

05 березня 2021 року в залі засідань районної ради відбулося друге пленарне засідання другої сесії Ужгородської районної ради восьмого скликання, яке провів голова Ужгородської районної ради Юрій Фрінцко. Серед присутніх також присутня в.о голови Ужгородської районної державної адміністрації Христина Мацко. В роботі сесії взяли участь 34 депутати. На початку сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час проведення операції об’єднах сил на Сході України.

В ході роботи, депутати прийняли рішення Про делегування повноважень Ужгородської районної ради VІІІ скликання Ужгородській районній державній адміністрації; Про затвердження передавальних актів Перечинської, Великоберезнянської районних рад, а такою затвердження звітів про виконання бюджетів Великоберезнянського, Перечинського та Ужгородського районів за 2020 рік.
Затверджено шість галузевих Програм.
Увазі присутніх було представлено план роботи районної ради на 2021 рік. Обранцями було підтримано ряд питань, що відносяться до питань комунальної власності, а саме: Про надання згоди на передачу майна у комунальну власність Перечинській міській раді; Про передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Ужгородського району в комунальну власність Чопської міської ради; Про передачу в оренду майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст Ужгородського району; Про безоплатну передачу транспортних засобів та інші.
До розгляду питання Про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2020 року №32 «Про районний бюджет на 2021 рік» депутати підійшли виважено. В проект рішення включено розподіл вільного залишку коштів загального фонду районного бюджету, що склався на початок 2021 року. Проект рішення поданий фінансовим управлінням районної державної адміністрації, та такий, що попередньо розглянутий на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансової політики, економічного розвитку та сприяння підприємництву депутатами районної ради не було підтримано. Розглянувши пропозиції депутатів було прийнято рішення в частині фінансування видатків районної ради на березень місяць цього року.
Депутатами районної ради також виключено з переліку першого типу спільної власності територіальних громад сіл, селищ, та міст Ужгородського району щодо передачі в оренду – будову в м. Чоп.
Рішення про втрату чинності п’ятого пункту рішення сорок восьмої (позачергової) сесії VІІ скликання Перечинської районної ради від 10.11.2020 року №716 «Про передачу майна спільної комунальної власності територіальних громад, сіл, міста Перечинського району Закарпатської області в комунальну власність територіальних громад» депутатами не було прийнято. В результаті обговорення, з інших питань було також прийнято відповідні рішення.