Відбулася зустріч З ЛІКВІДАТОРАМИ АВАРІЇ НА ЧАЕС

5 років ago admin 0

alt

 Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у четвер, 13 грудня, у великому залі Іршавської райдержадміністрації відбулася зустріч з ліквідаторами району.

   У заході взяли участь керівник апарату Іршавської РДА Олег Козенюк, заступник голови районної ради Володимир Половка, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Вагерич, лікар-терапевт по обслуговуванню учасників ЧАЕС поліклінічного відділення КЗ «Іршавська РЛ» Вікторія Горняк, завідувач ортопедичним відділенням Іршавської районної стоматологічної поліклініки Михайло Човбан, працівники служб та установ району.
    Відкриваючи зібрання, керівник апарату Іршавської РДА Олег Козенюк подякував всім присутнім учасникам ліквідації  наслідків атомного лиха за мужність, героїзм, відвагу, велику самопожертву, які вони проявили у ті трагічні дні, долаючи загрозу невидимої смерті для всього людства. Побажав ліквідаторам, їх рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди! 

Після чого, зустріч проходила у формі діалогу. Присутні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС мали можливість задати питання, які їх хвилюють та отримати на них змістовні відповіді.

В ході засідання начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Вагерич розповів про стан соціального забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Іршавському районі. Він зазначив, що станом на 13 грудня 2018 року в управлінні соціального захисту населення Іршавської РДА нараховується 178 громадян, 41 дитина та 105 сім`ї померлих учасників, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи:I категорія – 17 чоловік, в тому числі інвалідів I гр.- 1 чол.,II – 6 чол., III – 10 чол.; II категорія – 93 чоловік; III категорія – 47 чоловік; IV категорія – 1 чоловік; вдів, які мають статус постраждалих від ЧАЕС – 20.

«Станом на 13.12.2018 року районною державною адміністрацією за програмою «Турбота» на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов було надано 61 учаснику ліквідації, вдовам та сім`ям померлих учасників ЧАЕС грошову допомогу у сумі 18 тис.300 грн.» – сказав Володимир Михайлович.

 Про стан медико-санітарного забезпечення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи в Іршавському районі за 2018 рік ліквідаторів ознайомила лікар-терапевт по обслуговуванню учасників ЧАЕС поліклінічного відділення КЗ «Іршавська РЛ» Вікторія Горняк.

Відповів на питання, які хвилювали присутніх і завідувач ортопедичним відділенням Іршавської районної стоматологічної поліклініки Михайло Човбан.

 За проявлену самовідданість у праці під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, активну участь у повсякденному житті відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС грамотами Іршавської райдержадміністрації нагородили учасника ліквідації аварії на ЧАЕС I категорії Золтана Йосиповича Сабо та учасника ліквідації аварії на ЧАЕС II категорії Юрія Юрійовича Щока.

Також під час заходу двоє учасників були делеговані до пам’ятника героям Чорнобильцям в м. Іршава, щоб покласти до його підніжжя пам’ятний вінок.


    На завершення зустрічі, керівник апарату РДА ще раз подякував учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС за їхній неоціненний подвиг, за те що під час біди не залишились осторонь, а ціною власного здоров’я врятували від техногенної катастрофи сучасне та майбутнє покоління.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

alt

alt