У районі відзначили 74-річницю визволення Закарпаття та України від фашистськи[ загарбників

6 років ago admin 0

altЗ нагоди відзначення 74-ї річниці визволення Іршавщини від німецько–фашистських загарбників сьогодні, 26 жовтня, відбувся  мітинг-реквієм біля пам’ятника воїнам-визволителям в м. Іршава. 

    Участь у заході прийняли :керівник апарату Іршавської райдержадміністрації Олег Козенюк, заступник голови районної ради Володимир Половка, начальник відділу культури і туризму РДА Олена Ісак, представники служб та організацій району та громадськість.

Відкрив захід директор районного історико-краєзнавчого музею  Андрій Світлинець, який крізь призму історичної ретроспективи розповів присутнім про події минулих років. Андрій Андрійович зазначив : « Багато років минуло з дня визволення Іршавщини та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир і свободу Батьківщини, врятував свій край від фашистської навали».

 Потім настоятель православного Свято-Петро-Павлівського храму м. Іршава Отець Василій (Ігнат) відслужив поминальну панахиду. А також помолився за мир та здоров’я наших ветеранів, українців.

На завершення заходудо пам’ятника воїнам-визволителям керівники району поклали квіти та запалили лампадки.

alt

alt

alt

alt

alt

 

alt

alt