«Реалізація завдань, визначених рішенням позачергового засідання Комісії 27 січня дозволила підготувати органи управління та сили цивільного захисту до протидії ускладненню погоди», – Микола Чечоткін

3 роки ago admin 0

29 січня Голова ДСНС Микола Чечоткін та Перший заступник Голови ДСНС Олег Мельчуцький взяли участь у засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому обговорювалося, зокрема, питання заходів центральних і місцевих органів влади з мінімізації наслідків погодних умов 27 – 29 січня. Головував на засіданні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Завчасне прогнозування УкрГірометцентром проходження циклону по території України 27-28 січня дозволило мінімізувати негативні наслідки негоди», – доповів Голова Служби. Він зазначив, що найбільша кількість опадів випала в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Черкаській областях, де в окремих місцях утворився сніговий покрив до 30 см, при цьому перемети місцями сягали 2 метрів.

«Проте, реалізація завдань, визначених рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС 27 січня дозволила підготувати органи управління та сили цивільного захисту до протидії ускладненню погоди. В цілому всі служби спрацювали добре, і, найголовніше, спільними зусиллями не допущено виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок ускладнення погодних умов, забезпечено стале функціонування об’єктів критичної інфраструктури», – підкреслив Микола Чечоткін.

Він відзначив чітку міжвідомчу та міжобласну взаємодію з питань забезпечення транспортного сполучення, яка була організована, як на державному рівні в штабі Укравтодору, так і у відповідних обласних штабах. Глава Служби доповнив, що основні зусилля ДСНС були спрямовані на надання допомоги учасникам дорожнього руху, які через власну недбалість потрапляли у снігові замети, незважаючи на попередження.

«Нашою Службою забезпечено реагування на всі звернення громадян, при цьому: проведено буксирування близько 900 транспортних засобів та надано допомогу понад 1 тис. 800 особам, у тому числі 25 автобусам з пасажирами та 29 каретам швидкої медичної допомоги. Також було розчищено 750 км дорожнього покриття від снігу та прибрано понад 70 повалених дерев», – сказав Микола Чечоткін.

Крім того, на засіданні було повідомлено про відновлення проїзду до всіх населених пунктів Одеської області, до яких тимчасово було відсутнє транспортне сполучення. Проте залишається ускладненим рух великовагового транспортну та пасажирських автобусів на автомобільних дорогах державного значення: Одеса – Рені М-15, Одеса – Кучурган М-16, Кропивницький – Платонове М-13.

«На даний час відновлено рух транспорту в обох напрямках на відрізку «Знаменка-Ревова» траси Київ – Одеса М-05, де була найбільш складна ситуація, коли в тридцяти-кілометровому заторі перебувало близько 300 великовантажних транспортних засобів. В напрямку Києва розчищення дорожнього полотна продовжується (заблокованими залишаються до 100 фур).

Голова ДСНС повідомив, що всього до ліквідації наслідків негоди залучено понад 1 тис. 800 осіб та 1 тис. 530 од. техніки, в тому числі від від ДСНС 110 осіб та 30 од. техніки.

«Підрозділами ДСНС надається допомога службам автомобільних доріг з розчищення автомобільних доріг державного значення. Залучено 5 од. важкої інженерної техніки Служби порятунку», – підсумував Микола Чечоткін.

У свою чергу, Глава Уряу наголосив на необхідності залишити на контролі це питання до повної ліквідації наслідків несприятливих погодних умов.

6N4A1025.jpg

6N4A1042.jpg

6N4A1026.jpg

6N4A1019.jpg

6N4A1039.jpg