Про свою роботу в липні говорили рятувальники Закарпаття на підсумковій нараді

4 роки ago admin 0

Сьогодні, 4 серпня, в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області рятувальники проаналізували власну роботу за минулий місяць. Підсумкова нарада за липень відбулась в режимі відеоконференції  під головуванням начальника ДСНС Закарпаття Мирослава  Щербея. У заході взяли участь: керівний склад Управління та начальники структурних підрозділів краю.

Почалась підсумкова нарада з приємного –  вручення особовому складу чергових спеціальних звань та відзнак за сумлінну службу. А далі присутні розглянули результати роботи Управління та підпорядкованих підрозділів з питань реагування на надзвичайні ситуації та готовність до дій за призначенням.

Упродовж липня в регіоні сталася 101 пожежа. Найбільше горіло в житловому секторі – 44 та зафіксовано 24 загорання в екосистемах краю.

Також за звітний період на території Закарпаття виникла 1 надзвичайна ситуація. Окрім цього в області мала місце 51 некласифікована надзвичайна подія. Серед них: бойові виїзди на вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, ліквідація наслідків негоди й дорожньо-транспортних пригод, пошуки в гірській місцевості, а також допомога туристам та інше.

Не оминули увагою присутні й питання щодо безпеки відпочинку людей на воді. Упродовж липня на водних об’єктах краю загинуло 6 осіб. Аналіз свідчить, що основними причинами загибелі людей є використання для відпочинку стихійних, непристосованих для цього місць; нехтування громадянами елементарними правилами поведінки на воді та купання в нетверезому стані.

Підсумовуючи‚ начальник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей наголосив, що серед пріоритетів служби ДСНС краю залишаються: готовність рятувальних підрозділів до дій за призначенням в умовах надзвичайних ситуацій, а також виконання комплексу заходів, спрямованих на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, випадків загибелі людей на них. Це, насамперед, профілактика загибелі людей на водних об’єктах області, під час пожеж, при виявленні вибухонебезпечних предметів, посилення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання нового врожаю, недопущення пожеж в лісових масивах.

Також наголошувалося й на комплексі організаційно-профілактичних заходів щодо підготовки освітніх закладів до початку нового навчального року та зверталася увага на підготовці підрозділів до осінньо-зимового періоду. Разом цей комплекс заходів дозволить підвищити ефективність реагування підрозділів ДСНС на різноманітні надзвичайні ситуації, а значить мінімізувати їх наслідки.

 DSC_0647new копия copy 1.jpg   DSC_0648.JPG

 DSC_0658.JPG    DSC_0671.JPG   

У ДСНС України у Закарпатській області