ОН-ЛАЙН ПОСЛУГИ У СФЕРІ  ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ

4 роки ago admin 0

Державна реєстрація юридичних осіб  та фізичних осіб-підприємців , а також отримання інформації з ЄДР на сьогодні може проводитись он-лайн, не виходячи з дому або офісу.

У відповідності до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» документи для державної реєстрації юридичних осіб або фізичних осіб підприємців можна подавати за допомогою електронних сервісів «Он-лайн будинку юстиції» на веб-порталі Кабінету Міністрів України в розділі «Електронні послуги» та Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія» .

Наразі подати документи та отримати результат он-лайн можливо на наступні послуги:

  • Державна реєстрація фізичної особи-підприємця;
  • Державна реєстрація змін до ФОП;
  • Державна реєстрація припинення ФОП;
  • Державна реєстрація товариства з обмеженою відповідальністю, яке діє на підставі модельного статуту.

Заявник за кодом, розміщеним на описі поданих документів виконує пошук відомостей на сайті Міністерства юстиції України у рубриці «Результат надання адміністративних послуг». В результаті пошуку можна отримати: сканкопії установчих документів (актуально для зареєстрованих після 01.01.2016 року) або виписку в електронному вигляді.

Поки що  щодо інших послуг у сфері державної реєстрації, документи можуть бути відправлені поштовим відправленням згідно вимог вище згаданого Закону (у відповідності до Статті 15. Вимоги до оформлення документів, що подаються для державної реєстрації).  Важливо знати, що у разі подання заяв у сфері державної реєстрації поштовим відправленням, справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена. У випадку, якщо заявником виступає уповноважена особа, додатково додається документ, що підтверджує повноваження діяти від імені іншої особи, зокрема документ, що підтверджує повноваження законного представника особи та нотаріально посвідчена довіреність.

Адміністративну послугу з видачі витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань можна замовити он-лайн за посиланням: usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch.

       Форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань знаходяться за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1500-16

Державна реєстрація юридичних осіб  та фізичних осіб-підприємців , а також отримання інформації з ЄДР на сьогодні може проводитись он-лайн, …