УКРАЇНСЬКИЙ КУЛЬТУРНИЙ ФОНД НАДАВ ГРАНТОВУ ПІДТРИМКУ ЗАКАРПАТСЬКОМУ МУЗДРАМТЕАТРУ

3 роки ago admin 0

Запровадження карантину в Україні негативно позначилося на культурній сфері: зазнала суттєвих матеріальних втрат кіноіндустрія, концертне та театральне мистецтво, книжковий ринок. У такий складний час Український культурний фонд спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України прийняли рішення про грантову програму “Культура в часи кризи: інституційна підтримка” з метою підтримки установ культури. Закарпатський муздрамтеатр узяв участь у конкурсі і  отримав   підтримку УКФ.

Через скасування вистав Закарпатський муздрамтеатр не мав коштів на покриття витрат, пов’язаних із нормальним функціонування закладу, виникла заборгованість через неможливість здійснити оплати за надані послуги.

У рамках гранту театр попросив частково покрити витрати на життєдіяльність закладу в період із серпня по грудень 2020 року в межах, визначених УКФ. Кошти, отримані від Українського культурного фонду, були використані на оплату протипожежних заходів (перезарядка та технічне обслуговування вогнегасників та заміну пожежних рукавів), оплату охоронних послуг, сплату деяких комунальних послуг (вивіз сміття, дератизація приміщень), оплату за послуги зв’язку та інтернету, а також закупівлю миючих  та дезінфікуючих засобів та деяких витратних матеріалів.

Інституційна підтримка суттєво допомогла зменшити негативний вплив на діяльність закладу через впровадження обмежень під час пандемії вірусної інфекції COVID-19, позитивно вплинула на відносини між театром та партнерами. Закарпатський муздрамтеатр отримав позитивний досвід співпраці з Українським культурним фондом, за що йому дуже вдячний.