Успішна сертифікація зараховується як проходження атестації педагогом – роз’яснення МОН

3 роки ago admin 0

5fe997d74e3e4413920586Успішне проходження сертифікації має бути зараховано як проходження атестації педагогічним працівником. Про це йдеться у відповідному листі-роз’ясненні МОН.

 

Згідно з Законом “Про повну загальну середню освіту”, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання.

Водночас, згідно із зазначеним вище Законом, керівник школи зобов’язаний сприяти проходженню педагогами атестації та сертифікації.

Наголошуємо, що успішне проходження вчителем початкових класів сертифікації, що підтверджено відповідним сертифікатом, є достатньою підставою для прийняття атестаційною комісією рішення про присвоєння йому наступної кваліфікаційної категорії чи наступного педагогічного звання та/або підтвердження наявної вищої кваліфікаційної категорії чи наявного педагогічного звання. Даний процес не потребує надання жодних додаткових документів чи проведення будь-яких заходів, пов’язаних із вивченням діяльності педагога.

Нагадаємо, пілотну добровільну сертифікацію вчителів початкової школи 2020 року успішно пройшли 902 педагоги. У сертифікації 2021 зможуть взяти участь 2 000 педагогів, реєстрація розпочнеться 18 січня.

Довідково.

Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів. Мета сертифікації – виявити і заохотити вчителів з високим рівнем майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації. Сертифікат дійсний три роки. Передбачається, що в майбутньому, з розвитком реформи “Нова українська школа”, сертифікація замінить атестацію педагогів.

За матеріалами МОН України


    Подiбнi новини

    Відбудеться обласний вебінар з питань використання інтерактивного онлайнового посібника з інформатики „ІТ-книга”

    admin 3 роки ago
    Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти повідомляє, що 25 січня 2021 року  о 15.00 год відбудеться обласний вебінар з питань використання інтерактивного онлайнового посібника з інформатики „ІТ-книга” за участі спікера Завадського І.О., автора... Читати далi

    Долучаємось до написання Всеукраїнського радіодиктанту

    admin 3 роки ago
    9 листопада о 9.00 відбудеться ювілейний ХХ Радіодиктант національної єдності. Його транслюватимуть на «Українському радіо», радіо «Культура», «UA: Першому», всіх регіональних каналах, на фейсбук-сторінках Суспільного та каналах Суспільного в YouTube. Політики, представники влади,... Читати далi

    День науки в Україні

    admin 4 роки ago
    Вчені з університету Мічігану США з’ясували, що більшість тварин вдається до самолікування. Горобці, наприклад, приносять в своє гніздо недопалки, щоб захиститися від кліщів, метелики Монархи відкладають яйця на молочай,... Читати далi

    В одній з ужгородських шкіл відбулась зустріч учнів із дитячими письменниками Закарпаття(ФОТО)

    admin 1 рік ago
    Днями відбулася зустріч учнів шостого класу Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №20 – ліцею „Лідер” з дитячими письменниками, знаними в краї педагогами Лідією Повх та Петром Ходаничем. Про це... Читати далi