Підсумки року у дзеркалі громадської думки: рятувальники у трійці лідерів рейтингу довіри громадян до державних та суспільних інститутів

3 роки ago admin 0

Загальнонаціональне дослідження, проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 грудня 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів, оцінило ситуацію в країні, а також визначило рівень довіри до інститутів суспільства та політиків, електоральні орієнтації громадян.

Так, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій опинилися у трійці лідерів рейтинга довіри громадян до державних та суспільних інститутів – нам довіряють 64% українців!

Так, довіра частіше висловлюється до:

Збройних Сил України (69%);

Волонтерських організацій (66%);

ДСНС (64%);

Церкви (62%);

Добровольчих батальйонів (59%);

Державної прикордонної служби (58%);

Голови міста (селища, села), в якому проживає респондент (58%);

Національної гвардії України (55%).

Загалом, було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Соціологічне дослідження виконане у рамках дослідницького проекту Центру Разумкова «Україна-2020–2021: невиправдані очікування, неочікувані виклики».