Про безпеку подорожуючих у період зимового туристичного сезону говорили на семінарі у Великому Березному

3 роки ago admin 0

Великоберезнянський гірськолижний комплекс «Красія» (с.Вишка) днями приймав учасників виїзного семінару, який проводили Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА і Управління ДСНС. Це був заключний семінар-тренінг, що проходив на виконання протокольного доручення від 13.10.2020 року під головування першого заступника голови облдержадміністрації Олега Коцюби.

Від Управління Держпраці краю у заході взяв участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Ігор Кос.

Учасники зібрання обговорили стан підготовки відомого гірськолижного курорту до прийому туристів у зимову пору. Зокрема, йшлося про безпеку туристів у горах під час зимового відпочинку, поводження туристів у лісів та природно-заповідній зоні. Правила безпеки улаштування, безпечної експлуатації гірськолижних трас нагадав присутнім представник Управління Держпраці. Ігор Кос також звернув увагу власників вимоги до проектування та експлуатації гірськолижних трас, небезпечні фактори які є на гірськолижних трасах, тощо. Кожна з представлених служб надала інформацію про виконану роботу і запропонувала свою модель організації безпечного відпочинку.

Традиційно у ході практичної частини закарпатські рятувальники демонстрували свої навики знімання лижників з крісел канатної дороги під час аварійної зупинки. Начальник управління туризму та курортів Маріанна Готра презентувала учасникам проект «Розвиток туристичної інфраструктури Закарпатської області через покращення навігаційних елементів та встановлення туристичних стоянок», реалізація якого наразі триває.

На завершення присутнім роздали буклети із зображенням карти Закарпаття, де вказані гірські пошуково-рятувальні відділення, туристичні стоянки та в’їздів в область, встановлення яких передбачається проектом.