НАСТУПНОГО РОКУ СЕРТИФІКАЦІЮ ЗМОЖУТЬ ПРОЙТИ 2 ТИС. ВЧИТЕЛІВ, РЕЄСТРАЦІЯ РОЗПОЧНЕТЬСЯ 18 СІЧНЯ

3 роки ago admin 0

20201214 141409У сертифікації вчителів початкових класів 2021 року зможуть взяти участь 2 000 педагогів. Відповідний наказ оприлюднено на сайті МОН.

 

Добровільна реєстрація вчителів розпочнеться 18 січня 2021 року і триватиме до 31 січня. Реєстрація може бути припинена достроково, якщо бланки реєстраційних карток-заяв сформують 2 000 осіб.

Для кожної області та міста Києва розраховано граничну кількість педагогів, які можуть зареєструватись на сертифікацію 2021. Вона залежить від загальної кількості початкових класів у кожному регіоні.

До прикладу, найбільше вчителів зможуть зареєструватись із:

  • Дніпропетровської та Львівської областей – по 141,
  • Одеської області – 125,
  • Києва – 122, 
  • Київської області – 110,
  • Харківської області – 107.

Реєстрацію вчителів початкових класів, які матимуть бажання пройти сертифікацію 2021, здійснюватиме Український центр оцінювання якості освіти.

Довідково.

Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів. Мета сертифікації – виявити і заохотити вчителів з високим рівнем майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їхньому поширенню.

Сертифікація передбачає три етапи:

  • оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом їхнього незалежного тестування;
  • самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності;
  • експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їхньої роботи.

До кожного наступного етапу потрапляють учасники сертифікації, які успішно проходять попередній.

Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації. Сертифікат дійсний три роки.

Передбачається, що в майбутньому, з розвитком реформи “Нова українська школа”, сертифікація замінить атестацію педагогів.

Нагадаємо, сертифікацію вчителів початкової школи 2020 року успішно пройшли 902 педагоги.

За матеріали МОН України


    Подiбнi новини

    Про надання грифа „Схвалено для використання в освітньому процесі”

    admin 2 роки ago
    Державна наукова установа „Інститут модернізації змісту освіти” інформує, що рішенням експертної комісії з мистецтва від 02 серпня 2022 року (протокол № 3) збірнику програм курсів за вибором (художньо-естетичний цикл)... Читати далi

    Жителі Хуста вивчатимуть акторську майстерність в Закарпатському обласному театрі драми та комедії

    admin 1 рік ago
    В театральній студії «Театр ІКС», яка функціонує при Закарпатському обачному театрі драми та комедії триває набір на розвиваючі, пізнавальні та креативні заняття. Зокрема відвідувачі студій зможуть покращити або опанувати... Читати далi