До зимових небезпек закарпатські рятувальники готові

3 роки ago admin 0

1 грудня у режимі відеоконференції пройшло планове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо стабільного функціонування систем життєзабезпечення населення Закарпаття в період низьких температур.  Участь у заході, окрім керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області, взяли також представники обласної державної адміністрації, Служби автомобільних доріг та представники інших екстрених служб краю.

Зокрема, йшлося про запобігання надзвичайним ситуаціям на найбільш уразливих об’єктах і системах життєзабезпечення населення в осінньо-зимовий період 2020-2021, а також підготовку до безпечного пропуску льодоходу та паводків.

“Так, на сьогодні в постійній готовності до дій за призначенням перебуває 198 чоловік та 75 одиниць пожежної та спеціальної техніки підвищеної прохідності рятувальних підрозділів області. У разі ускладнення оперативної обстановки в області на перевалах та всіх автошляхах разом з технікою облавтодору буде залучено техніку рятувальних підрозділів високої прохідності: КрАЗи, ЗІЛи. За необхідності,  може залучатися й спеціальна рятувальна техніка: БАТ-М 322, STAER (САРМ), автокрани, бульдозер, екскаватор, автобус. Також, оперативно-рятувальна служба може задіяти електропідстанції. Вони готові забезпечити електроживленням важливі об’єкти життєдіяльності населення на випадок аварійного відключення електроенергії та роботу розгорнутих пунктів обігріву, для забезпечення життєдіяльності громадян», – зауважив Мирослав Щербей.

Також начальник Управління ДСНС Закарпаття наголосив, що рятувальні підрозділи області готові до ліквідації можливих надзвичайних ситуацій упродовж зимового періоду.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0996 копия.JPG