У Ясінях лісівники запустили 5 тисяч мальків королевської риби

4 роки ago admin 0

Осінь – традиційна пора зариблення водойм, адже осінній мальок набирає потрібної ваги і найкраще пристосовується до природніх умов.

Цьогорціч осінь видалася на диво теплою і щедрою на сонячні дні, тож користуючись нагодою лісівники та єгерська служба ДП «Ясінянське ЛМГ» вкотре зарибнили струмки лісового фонду підприємства, що є притоками річки Чорна Тиса. Природоохороний захід відбувся за ініціативи адміністрації ДП «Ясінянське ЛМГ».

Участь у заході взяли головний лісничий підприємства Микола Ластовецький, лісничий Чорнотисянського лісництва Володимир Кувік, головний мисливствознавець Дердюк Василь, а також працівники лісової охорони та єгері. Мальків форелі струмкової випускали на території Чорнотисянського і Станиславського лісництв в урочищах Кичера, Апшинець, Рип’янець, Левковець та Великий Ведмежий. Загалом у гірські потічки було випущено 5 тис. однорічних та дворічних екземплярів малька форелі струмкової.

Зариблення річок фореллю – це кропіткий процес, який вимагає багато зусиль та відповідальної і злагодженої багатоетапної роботи. Сподіваємося, що всі випущені мальки успішно приживуться і примножать річкову іхтіофауну Українських Карпат.

 

Осінь – традиційна пора зариблення водойм, адже осінній мальок набирає потрібної ваги і найкраще пристосовується до природніх умов. Цьогорціч осінь видалася на диво теплою і щедрою на […]