Звернення в.о. голови РДА І. Понзеля з нагоди Дня пам”яті жертв голодоморів

3 роки ago admin 0

Дорогі земляки! 

В останню суботу листопада ми разом із українцями всього світу вшановуємо пам’ять жертв голодоморів: геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921- 1922, 1946-1947 років в Україні.

Дуже важливо сьогодні, щоб усі ми усвідомлювали – події тих років не були випадковістю чи фатальним збігом обставин. Це була спланована акція. Українство хотіли зламати, залякати, поставити на коліна, винищити. Правду про Голодомор кілька десятиріч замовчували та викривляли. Проте вона жила в пам’яті тих, хто пережив цю трагедію, у творах українських письменників, що не злякалися писати правду тоді, коли за це можна було заплатити своїм життям. Ця пам’ять жива й досі, і наше завдання в тому, щоб про цю подію пам”ятали і знали прийдешні покоління.

Отже,  закликаю усіх жителів Воловеччини приєднатися до загальноукраїнської акції «Запали свічку» о 16.00 год., вшанувавши  пам”ять жертв голодоморів хвилиною мовчання та запаленням свічки на підвіконнях ваших будівель.

Вічна шана і незгасна пам”ять жертвам голодоморів!

«ЗБЕРЕЖИ ПАМЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ»

Дорогі земляки!  В останню суботу листопада ми разом із українцями всього світу вшановуємо пам’ять жертв голодоморів: геноциду Українського народу …