Фахівець Управління Держпраці провів профілактичну бесіду в Іршавській і Виноградівській лікарнях

3 роки ago admin 0

Головний державний інспектор відділу нагляду  в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Михайло Повх відвідав з профілактичною метою комунальні некомерційні підприємства «Виноградівська районна лікарня» та «Іршавська районна лікарня».

Посадовець, перш за все, звернув увагу відповідальних осіб цих медзакладів на вимоги безпечного транспортування, навантаження і розвантаження кисневих балонів, їх зберіганні та експлуатації, вимогах безпеки експлуатації систем подачі кисню. За його словами, правила будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, вимагають, щоб балони з газом розміщуватися на відстані не менш одного метра від приладів опалювання; кожен зі встановлених у приміщенні балонів був закріплений до стіни або стійки за допомогою хомутів чи ланцюжків; під час транспортування балонів на них мають бути накручені ковпаки; переміщення балонів у пунктах перевантаження, зберігання або споживання газів необхідно виконувати на спеціально пристосованих для цього візках, ношах або за допомогою інших пристроїв.

Водночас вказав на передбачені законодавством терміни огляду кисневих балонів, правила фіксування дефектів на них; наявність технічної документації тощо.

Михайло Повх надав представникам служби охорони праці Іршавської та Виноградівської районних лікарень друковані пам’ятки з методичними рекомендаціями щодо безпечної експлуатації кисневих балонів і систем трубопроводів з киснем, а також щодо забезпечення безпеки під роботи з кисневим обладнанням.