За новорічними ялинками – до лісівників Брустурянського лісомисливгоспу

3 роки ago admin 0

Ні для кого не секрет, що з настанням грудневих холодів лісівники починають готувати новорічні лісові подарунки до улюбленого свята дорослих та малечі. Пухнаста, ароматна, чарівна лісова красуня – один з найбажаніших гостей у кожній родині у новорічно-різдвяні свята. Звідки вона потрапляє до наших осель, яким чином вирощується і як заготовлюється – розповіли в Брустурянському лісомисливгоспі.

Як зазначає т.в.о. директора Михайло Бігун, ялиночки у лісомисливгоспі готові запропонувати усім бажаючим, адже на шпилькови плантаціях кількість дерев достатня.

На сьогоднішній день в Брустурянському лісомисливгоспі на плантаціях вирощують понад 2000 новорічних дерев, площа всіх плантацій становить близько 3 га. Навесні лісівники висадять ще зелені дерева, щоб цей процес не зупинявся і в наступні роки дерев всім вистачало.

Михайло Миколайович також наголошує та попереджає, що у той же час державна лісова охорона лісомисливгоспу націлена не боротися з правопорушниками, а попереджувати вчинення порушень законодавства. Із цією метою працівниками підприємства у передноворічний період вживається ряд заходів, а саме рейди мобільними групами, до складу яких входять працівники державної лісової охорони, представники МВС та природоохоронних органів. На членів мобільних груп покладено завдання здійснювати цілодобові рейди у хвойних насадженнях. На автошляхах та у населених пунктах діють пости, які перевіряють законність придбання та перевезення новорічних дерев.

Уся ялинкова продукція маркується спеціальними бирками з метою попередження протиправних дій та підтвердження легальності її заготівлі і реалізації, про що вноситься інформація до загального електронного реєстру походження новорічних ялинок. Зі штрих-коду на бирці можна довідатись про місце вирощування та реалізації ялинки.

Михайло Бігун відзначає, що кожен бажаючий може самостійно, у зручний для нього спосіб перевірити походження придбаної ялинки. Для цього необхідно: зателефонувати з мобільного телефону на номер

+38 03134 3-61-41 або зайти на сайт http://yalinka.info; або надіслати СМС з мобільного на короткий номер 8668 (у тексті необхідно набрати forest, знак пробілу, та вказати номер бирки (наприклад forest 00185520), у відповідь отримаєте повідомлення про походження новорічної ялинки).

Ні для кого не секрет, що з настанням грудневих холодів лісівники починають готувати новорічні лісові подарунки до улюбленого свята дорослих та малечі. Пухнаста, ароматна, чарівна лісова […]