Керівники структурних підрозділів ДСНС тренувались у димокамері

4 роки ago admin 0

Не буває вогню без диму, і тому, під час ліквідації пожежі, рятувальники нерідко стикаються з необхідністю працювати у непридатному для дихання середовищі. У таких випадках створюється ланка газодимозахисної служби, яка йде у задимлене приміщення.

А для того, аби фахівці ДСНС не втратили необхідних у роботі навичок, для них організовують спеціальні практичні відпрацювання в димокамері. 3 грудня тренування відбулися в Ужгороді на базі 1-го державного пожежно-рятувального загону серед керівного складу структурних підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області та начальників пожежно-рятувальних частин.

У навчаннях взяли участь два десятки співробітників оперативно-координаційного центру. У димокамеру заходили ланки ГДЗС, які налічували мінімум по три людини в апаратах на стисненому повітрі із засобами зв’язку, ліхтарями та пожежним рукавом. Вони відпрацьовували гасіння умовної пожежі та пошук потерпілого у задимленому приміщенні. При цьому тиску в апаратах вистачає приблизно на 60 хвилин роботи.

У ДСНС України у Закарпатській області

_DSF8388.JPG_DSF8481.JPG_DSF8393.JPG_DSF8399.JPG_DSF8405.JPG_DSF8417.JPG_DSF8419.JPG_DSF8435.JPG_DSF8479.JPG_DSF8483.JPG