У міській раді провели чергове засідання виконкому

5 років ago admin 0

У вівторок, 5 лютого, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Насамперед схвалили Програму безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів ужгородцям, які мають право на пільги та лікуються амбулаторно на 2019-2020 роки. Метою є забезпечення безоплатного або пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення та за категоріями захворювань шляхом відшкодування їх вартості за рецептами лікарів. За Програмою передбачено фінансування на 2019-20 роки 735 тисяч гривень, із них на цей рік – 350 тис. грн.

Також на засіданні затвердили ліміти споживання енергоносіїв – електроенергії, газу та теплопостачання, а також водопостачання, водовідведення та дощових стоків для медичних закладів Ужгорода на 2019 рік.

Усі показники по кожному закладу викладено в додатку до рішення. Розпорядники бюджетних коштів повинні забезпечити раціональне споживання енергоносіїв.

Крім того, погодили дозвіл на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою. Зокрема, ПАТ «Електро» на 10 діб для облаштування зовнішнього електропостачання нежитлового приміщення на вул. Юрія Гойди, 24. Проте цьому ж підприємству у дозволі на роботи за адресою вул. Льва Толстого, 3/2 відмовили.

Члени виконкому підтримали проект рішення про надання фізичній особі-підприємцю дозволу на зміну місця розміщення об’єктів зовнішньої реклами (сітілайтів), усього – 5 одиниць. Підприємця зобов’язали укласти (переукласти) з департаментом міського господарства договір тимчасового користування місцями для розміщення об’єктів зовнішньої реклами.

Підтримали і рішення про переоформлення гаражів 5 ужгородцям згідно з договором купівлі-продажу, а також надання дозволу на розміщення збірно-розбірного гаража. Також проголосували «за» видачу одного службового ордера внутрішньо переміщеній особі. На підставі листів-клопотань Управління СБУ в Закарпатській області видали ордер на поселення внутрішньо переміщеної особи з числа учасників бойових дій (учасник АТО) у житлове приміщення гуртожитку.

Іншим рішенням члени виконкому підтримали взяття на квартирний облік трьох осіб із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, із включенням у списки позачерговиків, які зареєстровані в Ужгородському міському територіальному центрі соціального обслуговування. Проголосували і за укладення договорів найму з двома десятками ужгородців.

Розглянувши пропозиції громадської комісії з розгляду житлових питань, виконком міської ради на засіданні погодив прийняття на квартирний облік 11 осіб, чотирьох внесли до списків черговості, вісьмох зняли з квартирного обліку.

Проголосували і за приватизацію державного житлового фонду. Розглянули прохання 20 ужгородців щодо приватизації, а також 7 – про приватизацію житлових приміщень у гуртожитках.

Крім того, за рішенням виконкому троє ужгородців зможуть отримати дублікати свідоцтва про право власності на житло, ще 2 – внести зміни в свідоцтва про право власності.

Члени виконкому Ужгородської міськради підтримали рішення про прийняття однієї громадянки на постійне проживання у відділення стаціонарного догляду Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування. Проголосували також за надання одній дитині статусу позбавленої батьківського піклування, трьом – статусу дитини, яка  постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Рішенням виконкому, на забезпечення прав дітей, надали і дозвіл на посвідчення угод про вчинення п’яти правочинів щодо відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти.