До порятунку туристів у Карпатах рятувальники готові

3 роки ago admin 0

Карпати вже чекають на перший сніг та початок гірськолижного сезону, а рятувальники ДСНС Закарпаття  – тренуються надавати допомогу туристам. Сьогодні, 25 листопада, у с. Ізки Міжгірського району пройшов виїзний семінар-тренування з питань підготовки до зимового туристичного сезону та безпеки відпочивальників. Рятувальники, власники гірськолижних витягів, об’єктів туристичної галузі та представники влади зібралися для того, аби обговорити за “круглим столом” нагальні питання  безпечного відпочинку у Карпатах.У заході, що відбувся під головуванням начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, взяли участь: заступниця голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна, начальниця Управління туризму та курортів Маріанна Готра та голова Міжгірської РДА Віталій Цімбота.

Зокрема, присутні визначили пріоритетними питання встановлення огороджень небезпечних зон у Карпатах, виготовлення та розповсюдження серед туристів брошур та корисних карт із зазначеними маршрутами, точками порятунку та будиночками лісників та вівчарів, що при небезпеці можуть стати прихистком для заблукалих туристів.

Далі, від теорії перейшли до практики. Фахівці Воловецької гірської пошуково-рятувальної групи, куди входять чотири відділеня: смт Усть-Чорна, с. Пилипець, смт Міжгір’я та с. Нижні Ворота, провели тренування. Разом вони відпрацювали навички в питаннях евакуації потерпілих з крісельного витягу при його аварійній зупинці, транспортування постраждалого із травмою хребта на всюдиході “Богун” та надання першої долікарської допомоги постраждалим.

«Закарпаття стає все більш популярним серед туристів. Багато з них не знайомі з нашим ландшафтом, тож як наслідок вони губляться в горах, отримують травми тощо. І тоді на допомогу приходять вони – гірські рятувальники Закарпаття. Сьогоднішні навчання показали, що наші «гірські» фахівці – готові на всі 100% до початку гірськолижного сезону. Однак потренуватись в черговий раз ніколи не завадить. Адже подібні навчання підвищують рівень готовності гірських рятувальників, виховують згуртованість, відповідальність та взаємодопомогу серед особового складу гірської пошуково-рятувальної частини, що також є одним з головних чинників під час рятування людей в горах.», – коментує захід начальник Управління ДСНС Закарпаття Мирослав Щербей.

У ДСНС України у Закарпатській області

ФОТОАЛЬБОМ

DSCF7386 копия.jpgDSCF7388 копия.jpg

DSCF7561 копия.jpgDSCF7552 копия.jpg

DSCF7526 копия.jpgDSCF7580 копия.jpg

DJI_0105 копия.jpgDJI_0099 копия.jpg

DSCF7596 копия.jpgDSCF7613 копия.jpg

DSCF7670 копия.jpg