На Виноградівщині двоє дівчат ймовірно отруїлися чадним газом

3 роки ago admin 0

На Закарпатті, ймовірно через отруєння чадним газом, постраждали двоє підлітків. Подія трапилася в приватному будинку, розташованому в смт Королево Виноградівського району. Батько двох сімнадцятирічних сестер розтопив піч у їхній кімнаті перед сном. Однак через забитий димар чадний газ заповнив кімнату й дівчата надихалися його. Тож їх госпіталізували до дитячого відділення Виноградівської райлікарні, де вони наразі й перебувають. Остаточна причина отруєння дівчат встановлюється. 

У зв’язку з цим, рятувальники Закарпаття вчергове закликають вас пам’ятати про небезпеку отруєння чадним газом. Основними симптомами отруєння є: головний біль, блювота, запаморочення, біль у грудях, дратівливість, сплутаність свідомості, порушення координації рухів, синюшний або яскраво-червоний відтінок шкіри, втрата свідомості.

Шановні краяни, зверніть увагу на правила експлуатації пічного опалювання: перед початком опалювального сезону необхідно перевірити справність печі й димаря, відремонтувати їх, вичистити сажу, замазати тріщини, побілити димар на горищі і вище за крівлею.

Під час експлуатації пічного опалення неприпустимо залишати печі без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям; користуватися печами й осередками вогню, які мають тріщини; розміщати паливо та інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором. Забороняється зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев`яній підлозі або горючій підставці; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; застосовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини; прокладати димоходи по горючих основах, та інше, що порушує правила пожежної безпеки. Хотілося б вірити: більшість громадян так і робитимуть: з повагою ставитимуться як до власного життя і майна, так і до своїх близьких.

У ДСНС України у Закарпатській області

pershadopomoga.jpg