Лісівники спільно з правоохоронниками рейдували

4 роки ago admin 0

Один з численних рейдів з метою запобігання браконьєрству зафіксовано на свіжих фото. його учасників. Працівники ДП «Виноградівське лісове господарство» Андрій Іштванфі, Вячеслав Білак, Йосип Домокош спільно з представником дозвільної служби Павлом Січем здійснили рейд на території заказника Юлівецька гора.

Під час перевірки жодних фактів браконьєрства не виявлено, повідомив провідний мисливствознавець Андрій Іштванфі. Внаслідок частих рейдів бажаючих порушувати лісове законодарство поменшало. Адже штрафи й кримінальна відповідальність істотно зросли. Завтра планується наступний рейд.

Для довідки: Масив “Юлівська гора”, як заказник загальнодержавного значення, увійшов до складу Карпатського біосферного заповідника у 1997 р. Він розташований на площі 176 га на схилах однойменного острівного масиву Вигорлат-Гутинського хребта, який відзначається найтеплішим кліматом в Українських Карпатах.

Досить багатою тут є і фауна. Із ссавців характерними є козуля, білка, куниця кам’яна, заєць-русак, горностай, лисиця, борсук, їжак, кріт та ін. Птахи представлені фазаном, сірою совою, звичайною горлицею, строкатими дятлами, шпаком, різними видами синиць, дроздів та в’юрків. Із плазунів зустрічаються веретільниця ламка, ящірки прудка та зелена, ескулаповий полоз, а із земноводних – часничниця, квакша, жаба прудка, ропухи зелена та звичайна. Проте найбільшою цінністю масиву є безхребетні, серед яких є чимало рідкісних південних видів.

Один з численних рейдів з метою запобігання браконьєрству зафіксовано на свіжих фото. його учасників. Працівники ДП «Виноградівське лісове господарство» Андрій Іштванфі, Вячеслав Білак, Йосип Домокош спільно з […]