На «Ярмарку вакансій» студентам пояснили переваги легального працевлаштування

5 років ago admin 0

Проведення комплексної профорієнтаційної роботи з учнівською та студентською молоддю у вигляді «Ярмарків професій чи Ярмарків вакансій» уже стало традицією у практиці працівників центрів зайнятості. Мета  таких заходів – інформувати населення про наявні вакансії на ринку праці, вирішення проблеми працевлаштування та популяризація робітничих професій.

Вчора у рамках проведення одного з таких «Ярмарків», що відбувся в Ужгородському вищому комерційному училищі Київського національного торговельно-економічного університету, посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області мали змогу поспілкуватися зі студентами випускних курсів. У своїх виступах головні державні інспектори відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  Віктор Штерн, Зорян Берник та Артур Сумара звернули увагу присутніх на можливі ризики, пов’язані з тіньовим працевлаштуванням, натомість назвали переваги легальної праці. Для тих, хто бачить себе  майбутнім роботодавцем, тобто має намір розпочати власну справу, фахівці Управління Держпраці повідомили про відповідальність за порушення вимог трудового законодавства.

На завершення між учасниками відбувся двосторонній діалог, у ході якого виступаючі розповіли життєві приклади з власного досвіду, надали студентам кілька практичних порад, а також роздали буклети-пам’ятки.