Рятувальники провели семінар-нараду з керівниками хімічно небезпечних підприємств Закарпаття

3 роки ago admin 0

На території області знаходиться 4 класифіковані хімічно небезпечні об’єкти. Вони становлять потенційну небезпеку, а отже аварії на них можуть призводити до утворення зон надзвичайних екологічних ситуацій, мати катастрофічні наслідки для навколишнього природного середовища та створювати пряму загрозу здоров’ю та життю людей.

Для того, аби таких ситуацій не траплялось, фахівці Управління ДСНС України у Закарпатській області провели 29 вересня семінар-нараду з керівниками хімічно небезпечних підприємств та очільниками і працівниками місцевих органів влади й самоврядування, територія яких потрапляє до зони можливого хімічного забруднення від класифікованих хімічно небезпечних об’єктів.

Присутнім розповіли про стан техногенної та пожежної безпеки в регіоні та  класифікацію адміністративно-територіальних одиниць і об’єктів господарської діяльності за ступенем хімічної небезпеки. Рятувальники розповіли про довгострокове прогнозування можливих масштабів забруднення небезпечними хімічними речовинами в разі виникнення аварій на класифікованих хімічно небезпечних об’єктах області та порядку дій у разі виникнення аварії з виливом (викидом) небезпечних хімічних речовин, як підрозділів ДСНС так і працівників об’єктів. Під час цієї частини лекцій учасники дізнались про сучасні засоби індивідуального захисту та прилади хімічної розвідки й контролю.

Окремо фахівці ДСНС наголосили на дотриманні основних вимог правил техногенної безпеки у сфері цивільного захисту на підприємствах, в організаціях, установах та на небезпечних територіях (пов’язані з обігом, використанням небезпечних хімічних речовин).

 У ДСНС України у Закарпатській області

20200929_093439.jpg20200929_093506.jpg

20200929_093741.jpg