Обласна комісія розглянула ситуацію щодо погашення на Закарпатті заборгованості із заробітної плати та інших виплат

4 роки ago admin 0

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василь Грицик взяв участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат, яка проходила під головуванням заступника голови Закарпатської ОДА Віталія Цвігуна. До проведення заходу в режимі відеоконференцзв’язку були залучені також керівники райдержадміністрацій, міськвиконкомів та члени комісії.

Учасники зібрання розглянули два питання: стан погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств, організацій та установ області; погашення заборгованості виплат до Пенсійного фонду України.

З інформацією про ситуацію з виплати заробітної плати в краї виступили заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Галина Руснак та начальник ГУ ПФУ в області Анастасія Пентек.

Долучився до обговорення питань винесених на порядок денний і перший заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василь Грицик, котрий наголосив, що своєчасність виплати заробітної плати найманим працівникам перебуває на постійному контролі керівництва і службових осіб Управління.

За його словами, зараз на економічно активних підприємствах краю, котрі задекларували заборгованість із виплати заробітної плати, інспектори праці  проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи, у ході яких зустрічаються з керівниками підприємств, з’ясовують причини виникнення заборгованості, обговорюють шляхи її усунення, а також спілкуються з найманими працівниками, роз’яснюють їхні трудові права і надають рекомендації щодо правового захисту. Водночас посадовець звернув увагу присутніх на те, що на даний час підставою для проведення перевірок з питань порушення строків виплати заробітної плати є звернення громадян, що надходять до Управління у встановленому законодавством порядку.   

Василь Грицик також звернувся до присутніх у студіях посадових осіб райдержадміністрацій та міськвиконкомів з проханням долучитися до інформування працівників про способи захисту їх порушених трудових прав.