Проведено профілактичний захід “Стоп булінг” у Скотарському ЗЗСО

4 роки ago admin 0

На виконання районного плану заходів “Про запобігання та протидію домашньому насильству” 23 вересня 2020 року головним спеціалістом у справах сім’ї та дітей УСЗН Андрійчак Н. М. спільно з інспектором ювенальної превенції Ісевич Т. В. було проведено профілактичний захід “Стоп булінг” у Скотарському ЗЗСО серед учнів 9-их класів.

Булінг або цькування – це певні дії, які завдають фізичної або психічної шкоди. Сюди належить психологічне, фізичне, економічне чи сексуальне насильство, яке вчиняють стосовно малолітньої особи в навчальному закладі.

До цькування також входить знущання в інтернеті чи за допомогою телефонів. Наприклад, коли учневі регулярно надсилають непристойні повідомлення чи публікують особисті фото. Також враховується і цькування вчителів чи адміністрації школи щодо малолітніх.

Якщо ти в ситуації булінгу:

  1. У жодному разі не тримай це в секреті. Виріши, кому ти довіряєш і можеш про це розповісти: батькам чи іншим родичам, другу або подрузі, вчителю, психологу, тренеру або навіть друзям своїх батьків.
  2. Звернися по правову допомогу. Зателефонуй до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103.
  3. Припини звинувачувати себе чи виправдовувати дії інших. Ніхто не має права порушувати твої кордони, примушувати робити щось, принижувати чи ображати тебе. Така поведінка не прийнятна.
  4. Якщо трапилася будь-яка небезпечна для тебе ситуація, звертайся по допомогу до адміністрації школи, вчителів, старших учнів, батьків.
  5. Поговори зі шкільним психологом або звернися на гарячу лінію ГО «Ла Страда – Україна» (за номером 0 800 500 225 – для стаціонарного телефона, 116 111 – для мобільного).

На виконання районного плану заходів “Про запобігання та протидію домашньому насильству” 23 вересня 2020 року головним спеціалістом у справах …