Літак-лабораторія Украероруху випробовував обладнання у Міжнародному аеропорту «Ужгород»

5 років ago admin 0

У четвер, 20 грудня, у Міжнародний аеропорт «Ужгород» прибув літак-лабораторія ДП «Украерорух», який виконав ряд тестових польотів для визначення працездатності спеціального обладнання.
– Літак-лабораторія випробовував функціональність маяка-дальноміра, який нещодавно змонтували і експлуатують у тестовому режимі на ужгородському летовищі, – повідомляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – У подальшому зазначений маяк буде введений у постійну експлуатацію, а результати експериментального польоту внесуть в Аеронавігаційний збірник України. Ці дані використовують усі літаки, які курсують повітряним простором нашої держави.
Маяк-дальномір – це основний орієнтир для повітряних суден, радіус його дії становить близько 270 кілометрів. У Міжнародному аеропорту «Ужгород» встановлено маяк, сертифікований у Європі. Аналогічні прилади використовують в аеропортах як України, так і закордоння. Завдяки маяку літаки будують схеми заходів на посадку, польотів за маршрутами тощо.
– Сьогодні літак облітав схеми заходів на посадку в Ужгородський аеропорт як з території України, так і з сусідніх країн Європейського Союзу, – зазначає Геннадій Москаль. – Йдеться про можливість посадки літаків, які заходять з румунського та угорського напрямків, з Івано-Франківщини, Києва, Львова. Відтак буде забезпечено роботу летовища саме у форматі міжнародного аеропорту.
Нагадаємо, що кілька днів тому Украерорух отримав сертифікат відповідності нормам ЄС Державного підприємства обслуговування повітряного руху України від Європейської Агенції Авіаційної Безпеки EASA. Вперше в історії міжнародного партнерства ЄС відкрив своє небо для країни не члена Європейського Союзу, зокрема у частині повітряного простору Словаччини. Це дозволить Міжнародному аеропорту «Ужгород» відновити повноцінну роботу.

У четвер, 20 грудня, у Міжнародний аеропорт «Ужгород» прибув літак-лабораторія ДП «Украерорух», який виконав ряд тестових польотів для визначення …