Упровадження бюджету участі у територіальних громадах

3 роки ago admin 0
За інформацією ULEAD Закарпатський регіональний офіс.
Розвиток соціальних послуг для мешканців громади неможливий без долучення населення до цього процесу. Саме тому в територіальних громадах започатковують бюджет участі, що створює можливість для мешканців включитися в процес управління ОТГ, визначити ключову проблему і запропонувати механізм її усунення.
👉 Упровадження бюджету участі у територіальних громадах спрямовано на посилення довіри між жителями громад і владою, підвищення рівня відкритості та прозорості місцевих рад та є індикатором досягнення цілей Проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, що реалізується Мінсоцполітики за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку.
🔶 За інформацією обласних державних адміністрацій, серед 274 ОТГ, що отримали технічне оснащення в межах Проєкту, упроваджують бюджет участі 106 ОТГ. Зокрема, у 2019 році 92 ОТГ в межах бюджету участі реалізували 466 проєктів, третина з яких були спрямовані на створення соціальної інфраструктури, ще третина – на створення місць дозвілля та відпочину дітей. У 2020 році у 71 ОТГ передбачається реалізувати 487 проєктів обсягом близько 52 млн грн.

За інформацією ULEAD Закарпатський регіональний офіс. Розвиток соціальних послуг для мешканців громади неможливий без долучення населення до цього процесу. …