Суд другої інстанції підтвердив правильність рішення, прийнятого Управлінням Держпраці Закарпаття

3 роки ago admin 0

Днями у Львові у відкритому судовому засіданні розглядалась апеляційна скарга Управління Держпраці у Закарпатській області на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду, прийняте цьогоріч у травні, щодо визнання протиправною  постанову  Управління Держпраці і такою, яка підлягає скасуванню.

Вказана постанова була винесена за результатами інспекційного відвідування одного з ФОПів на Тячівщині, яке проводилося торік  у січні. Річ у тім, що у ході здійснення контрольного заходу головний державний інспектор Управління Держпраці зафіксував факт допуску до роботи трьох працівників без офіційного оформлення з ними трудових відносин. За порушення вимог законодавства про працю на підприємця був накладений штраф у розмірі 375 570.00 грн.

Не погодившись з таким рішенням, ФОП звернувся з позовною заявою до Закарпатського окружного адміністративного суду, де справу виграв. Але, як відзначила колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду м.Львова, котра розглядала апеляційну скаргу Управління Держпраці, судом першої інстанції не були правильно застосовані норми матеріального та процесуального права, що призвело до ухвалення незаконного рішення.

Тож суд другої інстанції прийняв рішення про задоволення апеляційної скарги Управління Держпраці Закарпаття, що автоматично є визнанням постанови про накладення штрафу на тячівського підприємця за використання незадекларованої праці правомірною.