На Березнянщині лісівничий тиждень був насиченим

5 років ago admin 0

Цікавий захід у рамках “Лісівничий тиджень”, приурочений до професійного свята працівників лісу організували і провели працівники Лютянського лісництва ДП «Великоберезнянське лісове господарство».

У четвер, 12 вересня, до місцевого лісництва навідалися учні 5-10 класів Лютянської ЗОШ І-ІІІ ст.Треба відзначити, що школярів і лісівників єднають давні добрі контакти і співпраця, адже юнь допомагає охоронцям лісу проводити весняні кампанії, заготовляти насіння, підтримувати узимку пернатих, здійснювати різні просвітницькі акції.

Але цього разу школярів очікував приємний сюрприз. Помічниця лісничого Вікторія Галаговець запросила їх помандрувати новим пізнавальним маршрутом, який появився на території лісництва лише у серпні цього року. Йдеться про спорудження міні-капличок уздовж лісових стежок і доріг, які проходять повз цілющих джерел. До речі, каплички були освячені, і тепер подорожуючі можуть почерпнути тут і здоров’я, і духовну наснагу.

Маршрут і справді виявився дуже пізнавальним і захоплюючим. Хлопчики й дівчатка дізналися багато нового про природу навколишньої місцевості, про унікальність цілющих джерел Карпат, а також про покликання і благородний труд тих, хто стоїть на сторожі зеленої краси планети. Екскурсовод наголосила, що сьогодні багато хто сприймає ліс як об’єкт, яким варто лише любуватися, не усвідомлюючи, що ліс – це цілий комплекс господарських робіт з висівання, садіння, прочищення, охорони, захисту тощо. Ліси гинуть від пожеж, природних катастроф, впливу комах-шкідників, хвороб, незаконної вирубки та інших причин. Без втручання лісівничої руки насадження лише існуватиме, а то і загине.

Учні ставили багато запитань, на які отримали вичерпні відповіді, не оминали нагоди напитися цілющої води , сфотографуватися біля гарних природних об ‘єктів. Проведені бесіди і розмови збагатили новими ідеями та задумами і фахівців лісгоспу, і їх юних помічників. Тому проведений захід ознаменував собою як початок лісівничого тижня, так і початок співпраці між школою та лісництвом на весь наступний навчальний рік.

Цікавий захід у рамках “Лісівничий тиджень”, приурочений до професійного свята працівників лісу організували і провели працівники Лютянського лісництва ДП «Великоберезнянське лісове господарство». У четвер, 12 вересня, […]