Рятувальники закликають громадян не спалювати суху рослинність

4 роки ago admin 0

На Закарпатті почастішали випадки загорання сухої трави та сміття на відкритій території. Лише протягом минулої доби сталося 4 такі пожежі. Два випадки зафіксовано в Ужгородському районі та по одному – на Рахівщині та Виноградівщині. Здебільшого зростання кількості пожеж в екосистемах пояснюється початком польових робіт, коли люди спалюють залишки рослинності на власних ділянках.

Як відомо, cпалювання сухої рослинності та сміття завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій, особливо у пожежонебезпечний період.  Утім громадяни не думають про це, прибираючи на полях і городах. І результат ігнорування проблеми – у цифрах. З початку року на Закарпатті сталися 876 пожеж в екосистемах, і в 71 випадку вогонь перекидався на лісові масиви.

Тож рятувальники вчергове закликають людей проявити свідомість і не допускати виникнення подібних пожеж. Для цього необхідно дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки, а саме не спалювати сухостій на власній території. Якщо ж ви виїжджаєте на відпочинок до лісу чи на дачу, вогнище треба розкладати лише у спеціально облаштованих для цього місцях, не залишати його без нагляду й обов’язково загашувати перед поверненням додому.

У ДСНС України у Закарпатській області

eko-pozhezhi.jpg