На Закарпатті перевірили два підприємства, на складах яких зберігається аміачна селітра

4 роки ago admin 0

Позаплановий контрольний захід з  питань додержання вимог законодавства у сфері охорони праці на виконання відповідного доручення Прем’єр-міністра України провів цими днями головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті і зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Іван Ковач. Предметом перевірки стали складські приміщення двох рокосівських підприємств, що на Хустщині, – філії ДП «Карпатвибухпром» та ПрАТ «Галнафтохім».

За словами Івана Ковача, обидва суб’єкти господарювання мають спеціально відведеніпід склади приміщення у промисловій зоні, розташовані далеко від житлових будівель. Селітра зберігається у мішках. Законодавством передбачений ще один спосіб зберігання цього хімдобрива – насипом, але на Хустщині він не застосовується.

Оскільки аміачна селітра є окисником і пожежонебезпечна, то керівник підприємства зобов’язаний забезпечити належний порядок експлуатації складу і унеможливити доступ сторонніх осіб на  територію її зберігання.

У ході контрольного заходу головний державний інспектор, ретельно перевірив умови зберігання добрива. За результатами перевірки були виявлені певні порушення вимог законодавства з охорони праці. У зв’язку з цим керівникам надані приписи до усунення недоліків, а посадових осіб, винних у допущенні порушень, притягнуть до адміністративної відповідальності.