У Чопі на Ужгородщині проходив інформаційно-роз’яснювальний захід Управління Держпраці

4 роки ago admin 0

Управління Держпраці у Закарпатській області розгорнуло у багатьох населених пунктах краю широку профілактичну роботу, спрямовану на запобігання використанню незадекларованої праці та нещасним випадкам на виробництві.

Один з превентивних заходів у межах її проведення проходив у Чопі на Ужгородщині. Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Артур Сумара і Маріанна Гукс відвідали близько 20 суб’єктів господарювання міста. В основному це міські крамниці та заклади відпочинку         і харчування. За словами держінспекторів, деякі торгівельні заклади були зачинені: частина проводить ремонт або перелаштовується на інший вид господарської діяльності, дехто так і не зміг оговтатися після закриття у зв’язку з карантином.

Як вдалося з’ясувати, у тих магазинах і кав’ярнях, що відновили свою діяльність, працюють загалом працівники на підставі трудових договорів або самі фізичні особи-підприємці. В одному випадку водій вантажного авто мав укладений з роботодавцем цивільно-правовий договір.

Під час превентивного заходу посадовці Управління Держпраці роз’яснили працівникам переваги офіційного працевлаштування, попередили підприємців про передбачену відповідальність за порушення вимог законодавства та про важливість створення на робочих місцях безпечних та здорових умов праці. Окремо йшлося про необхідність дотримуватися вимог адаптивного карантину та у повній мірі виконувати протиепідемічні заходи. «Це обов’язок кожного роботодавця і працівника», – наголосили Маріанна Гукс та Артур Сумара.