Лісова охорона і рятувальники спільно подолали пожежу

4 роки ago admin 0

Cпільні тактико-спеціальні навчання з гасіння низової лісової пожежі та інших надзвичайних ситуацій в межах державного лісового фонду стали уже традиційними та проводяться на базі нашого лісгоспу щороку. Окрім фахівців підприємства до них залучаються рятувальники району.

Цього разу навчання проводилися на території Білоберезівського лісництва в урочищі «Кобалів» ДП «Великоберезнянський лісгосп». Як і в попередні роки, «загорівся» сухостій поблизу лісового масиву і вогняний фронт через сильні пориви вітру активно рухався у бік зелених насаджень.

Рятувальникам та працівникам лісового господарства вдалося продемонструвати готовність до такого сценарію подій. Треба одразу відзначити злагодженість дій і готовність спеціалістів обох служб до гасіння лісових пожеж.

Організатори заходу переконані, що такі тренування дозволяють  ще раз перевірити стан готовності техніки, ранцевих вогнегасників тощо для пожежогасіння.

Однак, незважаючи на протипожежну готовність, працівники ДСНС і лісової охорони вкотре наголошують, що найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи.

– Дуже важлива відповідальна поведінка у лісових масивах громадян, усвідомлення ними масштабів загрози, які спричинюють пожежі. Це особливо довели цьогорічні пожежі на Житомирщині. Тому мусимо бути готовими до такого лиха. Адже головною причиною лісових пожеж є людський фактор та людська недбалість. Тож актуальним залишається заклик: не жартуйте та будьте обережні з вогнем у ліісі!- наголошує головний лісничий Ольга Олень.

Cпільні тактико-спеціальні навчання з гасіння низової лісової пожежі та інших надзвичайних ситуацій в межах державного лісового фонду стали уже традиційними та проводяться на базі нашого лісгоспу […]