Депутати Закарпаття заслухали лісівників

4 роки ago admin 0

Сьогодні, 16 липня, депутати Закарпатської обласної ради заслухали заступника начальника ЗОУЛМГ Василя Кия.

Для Закарпаття, лісова галузь є однією з визначальних галузей в економічному, соціальному розвитку області, а особливо в гірських районах, де районні бюджети та бюджети сільських рад формуються в основному за рахунок податків лісогосподарських підприємств.

Серед питань, окрім лісовідновлення, сплати податків, боротьбу з незаконними рубками та кадрове забезпечення, у своїй доповіді Василь Кий підняв й проблеми, які накопичувалися роками, а саме:

Відсутність розробленої , затвердженої в законодавчому порядку Стратегії розвитку лісового господарства на державному рівні і , відповідно, по областях.(Програма «Ліси України» закінчилась 5 років тому назад).

З ініціативи Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України незабаром відбудеться засідання робочої групи, щодо розробки Стратегії розвитку лісового господарства. Тому держлісагентство та Товариство лісівників України, як громадська організація, закликають всіх небайдужих до обговорення проблемних питань лісового господарства з майбутнім прийняттям та затвердженням Стратегії розвитку.

Відсутність бюджетного фінансування лісогосподарських заходів більше 5 років.

Неузгодженість нормативно-правової бази, що стосується ведення лісового господарства.

Збільшення податкового навантаження в частині відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності державних підприємств.

– щорічне збільшення рентної плати за лісові ресурси;

– збільшення ставки розміру дивідендів з 15% -75% -50% -90%-80%;

– введення та сплата податку за лісові землі, що призводить до подвійного оподаткування: Земельний податок – 10млн. за 2019р., та рентної плати 13,4 млн грн.

Питома вага податків до реалізації 44,9-47%.

Сьогодні, 16 липня, депутати Закарпатської обласної ради заслухали заступника начальника ЗОУЛМГ Василя Кия. Для Закарпаття, лісова галузь є однією з визначальних галузей в економічному, соціальному розвитку […]