Боротьба з незаконними рубками на Закарпатті триває

4 роки ago admin 0

Закарпатські лісівники на постійному контролі тримають охорону лісу від незаконних рубок і загоряння лісів. Хоча з роками незаконні рубки і нелегальний обіг деревини знижуються, все ж факти є і виявляють їх зазвичай самі ж працівники державної лісової охорони та небайдужих громадян.

Так за повідомленням одного з громадян, керівництво закарпатського ОУЛМГ ініціювало перевірку в одному з лісомисливських господарств Закарпаття. На виконання наказів Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства (далі управління) від 01 червня № 48 та від 09.06.2020 № 51 комісією в складі спеціалістів обласного управління лісового господарства та за участі спеціалістів з ДП “Мокрянське ЛМГ” та ДП “Брустурянське ЛМГ” проведено розгляд звернення в натурі.

Проведеною перевіркою у кварталі 24, виділ 37 Русько-Мокрянського лісництва ДП “Мокрянське ЛМГ” виявлено

незаконну рубку деревини в загальній кубомасі 397 м.куб.. Розмір шкоди, заподіяної лісу становить 2305906,07 гривень.

Матеріали перевірки передані на розгляд в Службу безпеки України, Департамент стратегічних розслідувань та Прокуратуру Закарпатської області.

Керівництво ЗУОЛМГ закликає лісівників зробити державний нагляд більш ефективним та вчасно попереджати вирубки

Закарпатські лісівники на постійному контролі тримають охорону лісу від незаконних рубок і загоряння лісів. Хоча з роками незаконні рубки і нелегальний обіг деревини знижуються, все ж […]