Лауреати Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року” отримали нагороди від Глави держави

6 років ago admin 0

Сьогодні, напередодні Дня рятівника, за участю Президента України Петра Порошенка, відбулося нагородження лауреатів п’ятнадцятої Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». 

Традиційно, лауреати акції отримали цінні подарунки та слова вдячності від Глави держави. Глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін вручив народним героям бойовий одяг вогнеборця. На церемонії були пристуні міністр МВС Арсен Аваков та інші почесні гості.

«Саме за такими українцями, як наші герої-рятувальники, майбутнє нашої держави. За кожною історією, за кожним врятованим ними життям – родини, батьки та друзі, які завжди пам’ятатимуть цих звичайних, на перший погляд, людей», – зазначив під час урочистостей Президент України Петро Порошенко.

«Сміливість, рішучість та прагнення відгукнутися на чужу біду – це якості, завдяки яким вся країна дізналася про них та їхній героїзм. Серед лауреатів премії – діти, які не злякались, не відступили та не відвернулися. День рятівника відсьогодні – це і їхнє свято. Їхні вчинки і звання Героя-рятувальника року назавжди залишаться з ними та у серцях порятованих ними людей», – переконаний Глава держави.

Про подвиги цьогорічних лауреатів детально можна ознайомитися на сторінці Всеукраїнської акції у соціальній мережі Фейсбук.

Однак імена героїв варто озвучити ще раз.

Отже, за мужність під час порятунку життя, дипломом лауреата Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року” нагороджено Олександра Опару, котрий зміг витягти з води та реанімувати 7-річного хлопчика.

15-річна Катерина Ной під час трагедії, що трапилася в одеському таборі “Вікторія” у вересні 2017-го, врятувала вісьмох дітей.

Максим Тихончук тоді ж врятував п’ятнадцятеро дітей.

19-річний Євген Ткачук врятував із полум’я четверо дорослих та дитину.

Дарія Тутко та її чотирирічний син Марк витягнули із ставка тонучого чоловіка.

Артем Суховецький порятував чотирирічного брата, котрий пішов під лід.

Олександр Хоменко витягнув із палаючої автівки вагітну молоду жінку.

Олексій Коротєєв врятував із палаючої квартири дворічного хлопчика.

Школяр Андрій Буртовий організував порятунок палаючої оселі.

Ірина Петрашенко врятувала життя тонучого  хлопчика.

Найменший цьогорічний лауреат, восьмирічний Володя Соловйов врятувати життя старшому товаришеві, котрий упав у водойму.

Насамкінець церемонії, котра відбувалася біля Маріїнського палацу, лауреати акції “Герой-рятувальник року”, їхні батьки, родичі, почесні гості зробили спільне фото. А опісля народні герої разом з Президентом посмакували морозивом.

1.jpeg

2.jpeg

3e.jpeg

4.jpeg