Роботодавцям Закарпаття роз’яснили порядок надання пільг та компенсацій

6 років ago admin 0

Семінари з роботодавцями Іршавського та Хустського районів, що відбулися на минулому тижні на базі тамтешніх РЦЗ, стали завершальними у циклі семінарів з питань надання пільг і компенсацій за роботу у важких та шкідливих умовах праці, а також щодо  застосування Списків на пільгове пенсійне забезпечення, організованих сектором з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Закарпатській області (завідувач Лілія Січка) спільно із  Закарпатським обласним центром зайнятості у всіх районах краю.

Контингент учасників заходів підбирали спеціалісти відділів по роботі з роботодавцями Закарпатського обласного центру зайнятості та його міськрайонних філій. І треба сказати, що до цієї ділянки роботи вони підійшли з усією  відповідальністю. Представники понад 170 великих і малих підприємств-виробників, установ були запрошені заздалегідь, а отже, мали змогу підготувати конкретні запитання, які стосувалися безпосередньо їхньої діяльності. Тому у ході зустрічей обговорювалися реальні випадки, що виникають на практиці при проведенні чергової атестації робочих місць за умовами праці, при  визначенні права на додаткову відпустку,  на встановлення доплат за роботу у важких та шкідливих умовах праці тощо.

Керівництво Управління Держпраці у Закарпатській області, зокрема його очільник  Богдан Дорош, висловлює вдячність працівникам Закарпатського ОЦЗ за сприяння у проведенні семінарів і сподівання на подальшу таку  тісну співпрацю.