Лісівники ДП «Хустське ЛДГ» звернулися до відвідувачів лісу

4 роки ago admin 0

Забруднення лісів – проблема, з якою лісівникам стає дедалі важче боротися. Не дивлячись на карантин та заборони відвідування лісів в період високої пожежної небезпеки, людей в лісових насадженнях перебуває все більше.

Після перебування в лісі, не лише в місцях масового відпочинку, а й навіть у віддалених куточках, скрізь видно сліди варварства і неохайності людей: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки, гори побутового та будівельного сміття. Працівники лісової охорони в міру фізичної можливості намагаються ліквідовувати сміття.

Шановні жителі та гості м. Хуст та Хустського району !!!!! ДП «Хустське ЛДГ» звертається до вас з проханням не засмічувати ліси , береги річок та водойми сміттям. Це призводить до забруднення навколишнього середовища. Викинуте сміття завдає шкоди лісовій фауні та флорі, а скло може стати причиною лісової пожежі.

‼️Лісова охорона нагадує про відповідальність за засмічення лісів‼️

Згідно чинного законодавства України за засмічення лісів відходами передбачена відповідальність: згідно статті 73 Куп АП “Засмічення лісів відходами” тягне за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти п”яти до п”ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, це 425 грн.-850 грн. І на посадових осіб – від п”ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, це 850грн.-1700грн.

Будь ласка, не залишайте сміття в лісі! Не вивозьте та не викидайте побутові відходи у лісі! Ліс – не смітник! А ваша свідома поведінка буде вкладом у добру справу та прикладом реальної любові до природи, рідного краю!

Забруднення лісів – проблема, з якою лісівникам стає дедалі важче боротися. Не дивлячись на карантин та заборони відвідування лісів в період високої пожежної небезпеки, людей в […]