В Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14

4 роки ago admin 0

Послуга ID-14 передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків.

Цього року понад 400 000 дітей в Україні вперше оформляють паспорт. Для того, щоб їм отримати ID-картку з номером платника податків, спершу необхідно відвідати Центр обслуговування платників податків та подати заяву на призначення номера платника податків. А після його отримання – звернутися до відділу ДМС за оформленням паспорта.

Запуск послуги ID-14 зменшує бюрократичне навантаження на громадян, мінімізуючи кількість візитів до держорганів. Відтепер діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хв часу на заповнення заяви.

Послуга ID-14 безкоштовна. Отримати її можна в
🔺 усіх відділах ДМС України
🔺 мережі центрів “Паспортний сервіс”
🔺 деяких ЦНАП, що надають паспортні послуги

Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення – за місцем проживання.

📄 Результат: за 20 днів дитина зможе отримати ID-картку з номером платника податків, що дійсна чотири роки. Номер платника податків не змінюється.

Для отримання послуги необхідно мати із собою
🔺 свідоцтво про народження
🔺 довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності)
🔺 документи, що посвідчують особу одного з батьків.

Окрім того, Мінцифри у співпраці з депутатами ВР розробили пропозиції до зміни Податкового кодексу, після ухвалення яких ID-картка з номером платника податків на ній матиме таку саму юридичну силу, як документ, що офіційно підтверджує цей номер. Це надасть можливість ліквідувати використання довідки з номером платника податків, яка сьогодні є найпопулярнішою серед українців – понад 40 мільйонів таких довідок оформлено.

Впровадження комплексної послуги ID-14 реалізується Міністерством цифрової трансформації України, Державна міграційна служба України та Державною податковою службою за підтримки SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance, що фінансується Урядом Канади.

Послуга ID-14 передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків. Цього року понад 400 000 дітей в Україні …