Лісівники Хустщини активно підгодовують лісових мешканців (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Лісівники Хустського лісодослідного господарства за підтримки Українського товариства мисливців та рибалок, активно зайнялись підгодівлею диких звірів. Із першими морозами годівниці та підгодівельні майданчики були вщент заповнені їжею, яку залюбки ласують лісові мешканці.

Згідно проведеної таксації, сьогодні на території Хустського лісодослідного господарства проживають близько 60 кабанів, 950 козуль, а також хижаків – 220 лисиць та 8 вовків. Заготівля кормів проходить в розрізі популяції диких звірів. Прикладом цього слугує дикий кабан, який через Африканську чуму свиней зазнав значного скорочення чисельності.

Цього року спільними зусиллями лісівників та УТМР заготовлено близько 16 т. кукурудзи, 1,5 т. сіна та 2,5 т. солі. Задля збереження місцевої фауни від браконьєрів, на території Хустського лісодослідного господарства в минулого року було складено 10 протоколів. У жодному випадку вполювати дикого звіря, на щастя, браконьєру не вдалося.

Лісівники Хустського лісодослідного господарства за підтримки Українського товариства мисливців та рибалок, активно зайнялись підгодівлею диких звірів. Із першими морозами годівниці та підгодівельні майданчики були вщент заповнені […]