Спалювання сухої трави призвело до загибелі жінки та травмування її сина

4 роки ago admin 0

Незважаючи на усі застереження рятувальників та збільшення розміру штрафів, кількість пожеж сухої рослинності не зменшується. Сьогодні одне з таких загорань завершилось трагічно: у присілку Вишоватий, що в селі Терново Тячівського району, загинула 81-річна жінка, а її син отримав опіки.

За словами рідних, старенька спалювала у гаю поруч із городом суху рослинність та сміття. Однак через деякий час пожежа значно збільшила площу, що неабияк налякало інших домочадців. Відтак вони викликали рятувальників та пішли подивитись, що сталося. На місці згарища родичі виявили тіло пенсіонерки, на жаль, без ознак життя. 

До прибуття на місце пожежників селяни намагалися самостійно приборкати полум’я, яке за той час значно поширилось площею, однак бажаного результату це не давало. Окрім того, син загиблої отримав опіки ІІ ступеню нижньої кінцівки та у подальшому був госпіталізований до районної лікарні. Після обстеження та надання медичної допомоги чоловік продовжив лікування амбулаторно.

Пожежу впродовж 2,5 годин ліквідували вогнеборці місцевої пожежної команди с. Нересниця.

Рятувальники Закарпаття в черговий раз застерігають громадян не спалювати сухостій, адже це не приносить жодної користі, а лишень лихо та біду!

У ДСНС України у Закарпатській області

IMG-4bf62974338b481e6d69bedc930606a8-V.jpgIMG-216c4634560a8e208114f9c741429b0b-V.jpg